VLAD HOGEA: ”Adio, domnule Iliescu!” (29 aprilie 2000)

iliciÎntotdeauna mi-au displăcut oamenii cu două feţe, care, îndărătul aparenţei de onorabilitate, fac jocuri murdare şi ascut pe tăcute, duşmăneşte, şişul pe care îl vor folosi când le vine mai bine. Acest gen de indivizi nu poate inspira încredere, iar despre apreciere nici nu poate fi vorba. Ion Iliescu este tipul politicianului superficial şi mediocru, care nu poate păstra constant o linie doctrinară şi programatică fermă. Omul compromisurilor şi al pertractărilor (aidoma lui Iuliu Maniu), liderul PDSR pare incapabil să se adapteze cerinţelor României de azi. În ceea ce mă priveşte, eu m-am despărţit sufleteşte (o dată pentru totdeauna) de Ion Iliescu, în vara anului 1991, când fostul activist de partid stalinist i-a interzis tînărului lider naţionalist Corneliu Vadim Tudor să ia cuvîntul la comemorarea lui Avram Iancu de la Ţebea. Era nu numai un afront la adresa unui om politic la care ţineam, ci şi o insultă gravă la adresa patrioţilor români în general. Aceeaşi inconstanţă îl făcuse pe Iliescu să condamne pripit, în martie 1990, aşa-zisele “manifestări extremiste” ale românilor din Tîrgu Mureş; colaborarea cu teroriştii maghiari din UDMR (fie şi numai sub forma tolerării acestei cangrene apărute pe trupul “tinerei şi fragilei” noastre democraţii “originale”) îi este imputabilă în bună măsură fostului preşedinte al Ţării. (…) Să nu uităm că tot în perioada guvernării sale (prin 1991) au fost acuzate oficial, pentru un presupus “antisemitism”, publicaţiile de largă respiraţie naţională “România Mare” şi “Europa”.
Totul este explicabil, dacă ţinem seama că, într-un dialog televizat cu Marius Tucă, Iliescu afirma că perioada după care este nostalgic este cea din vremea tinereţii lui (adică…anii ’50!!!). Ce dovadă mai bună am fi putut avea că preşedintele PDSR mimează ataşamentul faţă de valorile româneşti, adevăratul său sistem de valori raportându-se la cea mai neagră perioadă din istoria modernă a Ţării? Purtând pe umeri povara unui trecut întunecat pe care nu poate să-l uite sau măcar să-l ignore, Iliescu este prizonierul propriilor lui fantasme. Din punct de vedere spiritual, el nu a progresat deloc în ultimele trei-patru decenii de viaţă. Pluralismul îl sperie, linia naţionalistă fermă îl irită, politica de neutralitate îl contrariază. Inadaptat la matricea românismului, liderul PDSR nu poate fi, în ruptul capului, un autohtonist şi un justiţiar. Dimensiunea naţională şi aceea socială a discursului său politic sunt virusate de un puternic complex de inferioritate. (…) Recenta înţelegere electorală cu ţiganii lui Mădălin Voicu trebuie pusă şi ea în acelaşi context al abandonării interesului majorităţii româneşti în favoarea satisfacerii unor pretenţii nejustificate ale minoritarilor de tot felul. Trăgând linie şi adunând, obţinem portretul unui om politic a cărui revenire la putere ar reprezenta un imens pas înapoi. Aşa-zisa “alternanţă la guvernare” este o capcană pe care forţele din umbră o întind încă o dată, Ţării noastre atît de greu încercate în ultimii zece ani. Tocmai de aceea, atacurile concertate declanşate de Iliescu împotriva Partidului “România Mare” nu au darul să mai impresioneze pe nimeni. E o continuitate în acest joc murdar, care urmăreşte să lichideze orice măsură de rezistenţă naţională la globalizare şi modernizare.
România viitorului este o Românie naţionalistă. Pentru a putea progresa, trebuie să ne debarasăm de fantomele trecutului. Iar Ion Iliescu este, prin ceea ce face, un om ancorat într-o lume de mult apusă, în 1953, odată cu moartea “tătucului” Iosif Visarionovici Stalin…
(“Politica”, 29 aprilie 2000)

Anunțuri
Categorii: Naționalism, Politică - Partidul România Unită, Restituiri, Viaţa mea, cărţile mele | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: