RESTITUIRI: VLAD HOGEA – ”VASLUI – POLUL SĂRĂCIEI” (2006)

imagesAm aflat, ieri, că inevitabilul s-a produs: Municipiul Vaslui se transformă, de la o zi la alta, într-un veritabil lagăr de exterminare, în care domnesc frigul și foamea. (…) Când citesc relatările de pe fluxurile de știri, gândul îmi fuge la Alexandr Soljenițân și a sa capodoperă ”O zi din viața lui Ivan Denisovici”. Singura diferență este că atunci, în vremea lui Stalin și a acoliților săi, privațiunile pe care le suporta populația se nășteau în interiorul unui sistem concentraționar. Acum, sârma ghimpată și gardienii sadici au dispărut, dar a rămas, în schimb, încălcarea brutală a celui mai important drept al omului – dreptul la o viață decentă. Să fim concreți: Termica Vaslui este la un pas de a închide robinetele la căldură și apă caldă, după ce operatorul local Gaz Est a anunțat că va reduce la minimum livrările de gaze către Uzina Termică Urbană. În aceste condiții, mii și mii de apartamente vor rămâne fără căldură, în plină iarnă. Situația se datorează neplății de către Termica a facturilor la gaze către Gaz Est, datoriile depășind 20 de miliarde de lei vechi.

“Suntem în imposibilitatea de a mai susţine acest consumator, cel mai mare din judeţ. în aproape două luni de zile, Termica nu ne-a achitat decît 1,3 miliarde lei, deşi înregistrează consumuri de 500 de milioane de lei pe zi. Am analizat în Consiliul de Administraţie situaţia apărută prin neplata facturilor de către Termica şi am decis să acordăm unităţii de termoficare o perioadă de 5 zile, în intervalul 5-10 ianuarie, pentru a trece pe păcură, după care vom limita drastic livrările de gaze”, a declarat Adrian Tighici, managerul Gaz Est.

Blocajul financiar este generat, evident, de imposibilitatea vasluienilor săraci de a-și achita datoriile la întreținere. Nu sunt rău-platnici, ci, pur și simplu, nu au de unde! Ceea ce se petrece la Vaslui și în alte zone din țară constituie un genocid în toată regula. Numai că, deocamdată, vinovații pentru tragedia țării noastre, cei care i-au adus pe români la sapă de lemn nu sunt trași la răspundere. Și, în vremea aceasta, victimele lor se sting, una câte una…

(”Tricolorul”, 7 ianuarie 2006)

Anunțuri
Categorii: Politică - Partidul România Unită, Restituiri, Viaţa mea, cărţile mele | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: