RESTITUIRI: VLAD HOGEA – ”ŞOVINII MAGHIARI TREBUIE EXPULZAŢI!” (2006)

image007După ce s-a încuiat în casă în noaptea dinaintea „Marii Adunări Secuieşti”, moşneagul îndărătnic Csapo Jozsef (fost parlamentar UDMR, actualmente preşedinte al aşa-zisului „Consiliu Naţional Secuiesc”) a citit, la 15 martie 2006, la Odorheiu Secuiesc, un „Manifest” plin de inepţii: „Noi, locuitorii Ţinutului Secuiesc istoric, stabilim că naţiunea secuiască este o naţiune autohtonă străveche, făuritoare de ţară, care vrea să trăiască în propria ei ţară, călăuzită de conducători aleşi din rândurile sale. (…) Nu vrem să trăim mai departe în aservire, subordine şi robie! (…) Noi, locuitorii Ţinutului Secuiesc istoric, revendicăm: Autoguvernare pentru Ţinutul Secuiesc! Libertate pentru secuime! (…) Parlamentul României să accepte Legea privind Autoguvernarea Ţinutului Secuiesc!”.

Nici preşedintele UDMR, Marko Bela (care, să nu uităm nici o clipă, este vicepremier al României!), a arătat, în discursul rostit în aceeaşi zi, la Târgu Secuiesc: „În deceniile comunismului a fost cât pe-aci să perdem acest pământ natal, Ţinutul Secuiesc, Transilvania, cât pe ce să ne fugă de sub picioare ogoarele, în cuiburile rândunicilor se aciuiseră deja vrăbiile, alţii pescuiau în râurile noastre, alţii vânau în pădurile noastre, alţii tăiau copacii în munţi, alţii îşi păşteau oile aici, alţii s-au mutat în casele noastre. (…) Mai avem mult de redobândit, e drept, dar, totuşi (sic!) am recucerit deja o parte a moştenirii strămoşilor. (…) Funcţionarii de la ghişee ştiu din nou ungureşte, iar pe cei care nu cunosc limba maghiară trebuie să-i punem să înveţe. Şi poliţistul, şi poştaşul, toţi cei care mănâncă pâinea noastră. Fiindcă de-acum aşa trebuie să vedem lucrurile: cel care este funcţionar aici, în Ţinutul Secuiesc, mănâncă pâinea noastră. (…) Apoi să poftească, atunci, să vorbească şi în limba maghiară, iar dacă nu ştie, şi e funcţionar, să înveţe. (…) Eu am încredere în dăinuirea maghiarilor din Bazinul Carpatic şi nutresc convingerea că noi trebuie să intrăm cât mai repede în Uniunea Europeană, pentru că atunci vom fi din nou, cu adevărat, împreună cu Ungaria. (…) Avem nevoie de autonomie! (…) O primejdie trebuie, doar, să evităm: dezbinarea! Cu toţii am putut vedea: de cum ne simt slabi, de cum ne simt dezbinaţi, ne şi ameninţă smintiţii de peremişti, vor să vină în Ţinutul Secuiesc, de parcă nu au venit destui în deceniile trecute. Desigur, pe cei care vin ca musafiri, îi primim cu dragă inimă, dar cei care vor să ne ameninţe, să rămână acasă, fiindcă nu ne speriem”. Comentariile sunt de prisos.

A treia căpetenie a extremiştilor unguri, episcopul reformat Laszlo Tokes, preşedintele auto-intitulatului „Consiliu Naţional Maghiar din Transilvania”, a declarat la Bruxelles, la 23 martie, în cadrul unei Conferinţe de Presă: „Până când nu se va crea autonomia cuvenită ungurilor din România, nu se produce stabilitatea socială necesară. Autonomia secuiască, autonomia maghiarilor din România, nu are o alternativă. Pur şi simplu, este o cauză naţională a comunităţii maghiare din România şi, de aceea, ne ducem până la capăt, până când vom avea autonomia”. Concluzia pe care o tragem, analizând cu stiloul în mână discursurile extremiste, anti-româneşti, amintite, este una singură – deşi „facţiunile” politice ale şovinismului unguresc (UDMR, CNS, UCM, CNMT ş.a.) se mai scuipă, din când în când, în public, ele conlucrează, de fapt, excelent, pentru cauza comună – ruperea Transilvaniei, în 3 etape de-acum binecunoscute: 1) autonomizarea, pe criterii etnice, a judeţelor în care populaţia maghiară are o pondere importantă; 2) federalizarea ţării; 3) retrasarea frontierelor şi alipirea la Ungaria a unor vechi teritorii româneşti. Se impune, aşadar, expulzarea tuturor celor care instigă la distrugerea Statului Unitar Român; este o măsură legitimă şi necesară.

(”Tricolorul”, martie 2006)

Reclame
Categorii: Naționalism, Politică - Partidul România Unită, Restituiri, Viaţa mea, cărţile mele | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: