RESTITUIRI: VLAD HOGEA – CURAJUL DE A SPUNE “NU!” (2001)

 juramint fata de tara si poporDupă alegerile din 2000, Partidul “România Mare” şi-a asumat responsabilitatea Opoziţiei Naţionale în raport cu noua putere de la Bucureşti. Nu e uşor să te opui, de unul singur, valului de legi anticonstituţionale trecute prin Parlament de maşina de vot PDSR-PD-PNL-UDMR. Nu e deloc simplu să rămâi ferm pe poziţia de apărare a interesului românesc, când globalizarea distructivă riscă să ne înghită cu tot cu statul nostru naţional. Lipsa de scrupule dovedită de PDSR în alcătuirea de coaliţii ad-hoc, precum şi încercarea disperată de izolare a PRM şi a electoratului său creează o falie fără precedent în societatea românească. Niciodată nu s-a întâmplat ca unui sfert din populaţia ţării să-i fie băgat pumnul în gură, sfidare supremă a democraţiei şi libertăţii de exprimare. Dacă, prin absurd, cineva crede că România trebuie împinsă în pragul segregării şi federalizării, atunci noi spunem că se înşeală. Partidul “România Mare” crede cu sfinţenie în România tuturor, nu în România unei oligarhii restrânse, adversar de moarte al echilibrului social şi aşa destul de fragil.

Spunem un NU hotărât prăpastiei pe care regimul de la Bucureşti o sapă între români, numai şi numai pentru a satisface interesele meschine ale unui grup clientelar politic. Zâmbetul cristalin al PDSR-ului vopsit în culori europene nu poate păcăli pe nimeni, din moment ce România reală îi contrazice. Este un adevăr palpabil că, de la o lună la alta, ţara noastră se afundă tot mai mult în mlaştina mizeriei şi a deznădejdii.

În aplauzele frenetice ale patrulaterului de mucava PDSR-PNL-PD-UDMR, partidul lui Adrian Năstase merge mai departe. Ei bine, PRM nu poate fi de acord cu abdicarea de la slujirea intereselor majorităţii populaţiei. Ne-am opus adoptării unui regulament totalitar, stalinist, privind organizarea şi funcţionarea Camerei Deputaţilor. Am fost împotriva legii antinaţionale, antiromâneşti şi anticonstituţionale privind regimul general al autonomiei locale. UDMR jubilează. Testamentul politic al extremiştilor Bela Kuhn, Miklos Horthy şi Ducso Csaba a fost împlini în România contemporană. Executorii testamentari ai Ungariei revizioniste sunt PDSR, PD şi PNL. Românii au ajuns străini în propria ţară, spre veşnica ruşine a unei clase politice care a călcat jurământul de credinţă faţă de statul naţional unitar român. Nici o judecată nu este prea aspră şi nici un cuvânt prea dur atunci când este vorba despre România plămădită şi apărată cu sângele martirilor căzuţi la 1821, 1848, 1877, 1918 şi 1941.

Unde stă aşa-zisul “extremism” al Partidului România Mare?! În apărarea constantă a sistemului de valori tradiţionale? În promovarea unui cod etic în viaţa politică românească? În lupta hotărâtă contra structurilor mafiote şi a corupţiei din aparatul de stat? Nu noi, cei de la PRM, suntem extremişti, ci aceia care condamnă la subdezvoltare şi înfometare un popor întreg. Nu apărătorii naţionalişti ai românismului sunt vinovaţi pentru dezastrul ţării, ci torţionarii alogeni ai poporului blând şi tolerant care le suportă cu stoicism fărădelegile continue. (…)

(Declaraţie politică radiodifuzată pe postul “România Actualităţi”, televizată pe TVR 2 şi publicată în “România Mare”, 2001)

Anunțuri
Categorii: Naționalism, Politică - Partidul România Unită, Restituiri, Viaţa mea, cărţile mele | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: