RESTITUIRI: VLAD HOGEA – ”Cineva care să ne apere” (2000)

2Nu aveţi de ales între mai multe variante credibile. Nu aveţi de ales între mai multe programe viabile. Nu aveţi de ales între mai mulţi oameni politici de prestigiu. Aveţi o singură variantă: să spuneţi NU vieţii de mizerie pe care o duceţi de ani de zile. Să spuneţi NU celor care jefuiesc ţara, care batjocoresc populaţia, care încalcă brutal Constituţia şi legile ţării.

V-aţi săturat de aceşti indivizi care simulează democraţia lor originală… (…) De ani de zile, presa  (sau o parte a ei) vă intoxică spunându-vă că suntem extremişti, că suntem xenofobi, că instigăm la război civil. Aceste minciuni nu le mai crede nimeni, de aceea nu trebuie să le credeţi nici dumneavoastră. (…) Știţi că aşa nu mai merge, ştiţi că aveţi nevoie de nişte oameni care să facă ordine în ţară şi să restabilească autoritatea statului naţional român. (…) Această convingere pe care dumneavoastră sunteţi pe cale să v-o formaţi este o convingere justă.

Numai că, dacă dumneavoastră veţi sta deoparte şi veţi vota în continuare cu partidele care au adus ţara la dezastru, atunci România nu are nici o şansă. De multe ori staţi în faţa televizorului şi urmăriţi spectacolul abject al aşa-zisei democraţii. Ce trăim noi nu este democraţie, ci o anarhie zugrăvită în culori pestriţe de nişte pictori rataţi. Tragedia naţională la care asistăm poate fi oprită şi dumneavoastră aţi înţeles aceasta. (…)

Cei care au condus şi conduc ţara sunt de domeniul trecutului. Pentru a salva România avem nevoie de oameni tineri, de oameni noi, de oameni ancoraţi în prezent. Avem nevoie de idealuri noi, nu de nostalgii panseiste. Avem nevoie de un guvern naţionalist, de mână forte, care să ducă România la liman. Toate aceste lucruri vi le spune un om de douăzeci şi ceva de ani, a cărui devenire s-a petrecut după 1989. Naţionaliştii (…) trebuie să guverneze România! Dumneavoastră aţi înţeles deja aceasta, dar, pentru ca aceste idealuri să se îndeplinească, este de datoria noastră, a tuturor, să acţionăm!

          (Discurs radiodifuzat şi televizat, primăvara anului 2000)

Anunțuri
Categorii: Naționalism, Politică - Partidul România Unită, Restituiri, Viaţa mea, cărţile mele | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: