RESTITUIRI: VLAD HOGEA despre MAREȘALUL ANTONESCU (2002)

Ion_AntonescuDomnule preşedinte,

Stimaţi colegi,

Nu a spus nimeni – şi poate ar trebui să ne amintim – că s-au împlinit, pe 2 iunie, exact 120 de ani de la naşterea Mareşalului Antonescu.

Indiferent ce atitudine avem faţă de această figură importantă a secolului XX, împlinirea unei cifre rotunde este un eveniment care trebuie marcat.

Săptămâna trecută am luat la cunoştinţă stupefiaţi despre declaraţiile făcute prin străinătate de către premierul Adrian Năstase. Liderul PSD înfiera, cu mânie proletară, ascensiunea partidelor naţionale în sud-estul Europei. Să fi uitat domnia sa că nu numai în fostul bloc socialist, dar şi în Occidentul civilizat şi capitalist, formaţiunile politice de orientare autohtonistă şi patriotică au avut o evoluţie demnă de invidiat, în unele state făcând parte chiar din coaliţia de guvernământ?

Miopia primului-ministru nu este nicicum justificabilă, cu atât mai mult cu cât el nu are dreptul să conteste opţiunea legală şi, nu în ultimul rând, de conştiinţă a unui segment important al electoratului.

Esenţa democraţiei este votul popular, iar rezultatele scrutinului dau compoziţia Legislativului, a Executivului şi a structurilor de conducere din administraţia publică locală.

Aşadar, cum de se repede domnul Năstase să conteste într-o manieră totalitară şi profund irealistă un fenomen social care nu numai că nu poate fi ignorat, dar în nici un caz nu poate fi negat. Să închizi ochii şi să te faci că rotiţele mecanismului planetar îşi încetează mişcarea, dacă tu, ignorant, nu le bagi în seamă, asta trădează bigotismul cel mai profund, mai reprobabil, mai ignobil cu putinţă.

Premierul vrea să pedepsească delictul de opinie şi se pregăteşte să cenzureze energic orice idee care depăşeşte banalul, desemnează noi direcţii şi reformează din temelii lumea nedreaptă în care trăim.

Ideologic, domnul Năstase se înşeală. Faptic, primul-ministru e contrazis de realitate. Prizonier al unor concepţii înguste şi învechite, liderul partidului de la putere emite judecăţi de valoare şi dă verdicte inutile, nesolicitate de nimeni. Când mai citim asemenea fraze care maschează vocaţia antidemocratică a celor care ne conduc, ar trebui să ne facem că nici n-am înţeles, că, de fapt, e o greşeală de tipar. O greşeală istorică, ce-i drept!

(Declarația politică a fost prezentată pe 4 iunie 2002, în plenul Camerei Deputaților)

Reclame
Categorii: Naționalism, Politică - Partidul România Unită, Restituiri, Viaţa mea, cărţile mele | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: