VLAD HOGEA : Termen de graţie, de 12 luni, pentru ieşenii care au datorii restante la bănci!

afis-vh
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: Pentru ultima parte a emisiunii mergem în studioul Radio Iaşi. Acolo stăm de vorbă cu domnul Vlad Hogea de la PP-DD, candidat pentru Camera Deputaţilor, bineînţeles, la Iaşi. Bună seara, domnule Hogea!
VLAD HOGEA: Bună seara! Bine ne-am regăsit. Şi ascultănd atâtea discursuri sforăitoare, pe bandă rulantă, mi-am amintit de ce spunea marele nostru cărturar, Mircea Eliade – niciun popor nu consumă atâta energie în politică precum poporul român!
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: S-a vorbit despre învăţământ, s-a vorbit despre sănătate, ce proiecte are PP-DD în aceste domenii?
VLAD HOGEA: Se vorbeşte mult şi se face puţin. Dacă am lua toate discursurile şi programele politicienilor din campaniile electorale, cu siguranţă că am ajunge la nişte sume fabuloase, care ar trebui angrenate de viitoarele guvernări şi care n-ar fi de găsit nici în mii de ani, având în vedere PIB-ul minuscul pe care îl are ţara noastră.
Am mai spus-o şi cu alte ocazii: noi credem că OAMENII sunt importanţi în aceste alegeri. Să nu uităm că în 2008 s-a înlocuit scrutinul pe liste cu unul de tip uninominal, iar programele, pe lumea asta, la toate partidele, sunt asemănătoare. Dar, dacă ar fi fost voinţa politică de aplicat aceste idei bune pe care, în general, formaţiunile politice le enunţă, cu siguranţă că România ar fi cu mult înainte. N-ar fi fost nevoie să se nască Partidul Poporului – Dan Diaconescu, dacă USL şi ARD ar fi condus România bine. Nu s-ar teme USL şi ARD de PP-DD, dacă noi nu am reprezenta acea parte a societăţii româneşti care trăieşte prost şi este nemulţumită. Noi nu ne propunem să-i reprezentăm în aceste alegeri şi nu le solicităm votul oamenilor mulţumiţi din România. Aceia sunt liberi să voteze în continuare cu PSD, cu PNL, cu PDL, indiferent cum se cheamă uniunile sau alianţele care adăpostesc respectivele partide.
Noi reprezentăm nemulţumiţii din poporul român, acei oameni care trăiesc din ce în ce mai greu, indiferent dacă sunt patroni de firme, atenţie, sau şomeri sau pensionari sau oameni fără ajutor social, pentru că a fi om de stânga şi a apăra interesele naţionale nu înseamnă să fii sărac, înseamnă doar să te gândeşti la interesul comun, la interesul general. Faptul că Dan Diaconescu este un om bogat nu înseamnă că e un om de dreapta. Dan Diaconescu a construit un partid de stânga şi creează o alternativă credibilă la tot ce a fost rău până acum în România, dând o şansă românilor de a nu fi doar «alegători». Mi se pare o declasare a poporului român. Încet, încet devenim o sumă de persoane, din popor am devenit populaţie şi, în curând, vom fi doar o sumă de persoane.
În Iaşi, pe lângă platforma industrială distrusă, pe lângă oamenii care trăiesc greu, inclusiv în Colegiul 11, unde candidez eu, nu avem nici măcar un târg de maşini ca lumea. Eu am propus ca în Iaşi să fie cel mai mare târg de maşini din Moldova, pentru că lumea nu mai are zeci de mii de euro, ca să cumpere automobile luxoase. Dar, guvernanţii se gândesc doar la taxa de poluare, la taxa de drum, la rovinietă, cum să includă 10 euro pe tonă în preţul benzinei şi al motorinei, taxă de solidaritate cu cei care au devalizat Bancorex, dar nimeni nu se gândeşte că sunt nişte oameni care vor să vândă sau să cumpere în condiţii civilizate, occidentale un autoturism la mâna a doua. Cred că ar fi o soluţie (pentru că cei care ascultă Radio România Actualităţi de multe ori ascultă la volan şi se gândesc să vândă sau să cumpere o maşină) pentru revigorarea măcar a unei mici părţi din economie în Iaşi.
Întorcându-mă la colegiul meu (fiindcă pentru fiecare candidat colegiul în care el activează este un microunivers!) – mă lupt cu deputata în funcţie de la ARD, Cristina Dobre, care, medic de profesie, spunea în 2010: «Calitatea actului medical nu are legătură cu numărul de paturi din spitale».
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: Eu am să vă rog, domnule Hogea, pentru că doamna de la ARD nu este în studio alături de noi, să intrăm în conflict…
VLAD HOGEA: Nu a dorit nicio dezbatere cu mine în această campanie, aşa că nu e vina mea…
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: Eu am să vă rog să vorbiţi despre proiectele dumneavoastră, pentru că nu ne permite legea.
VLAD HOGEA: Da, corect – îi certăm pe cei prezenţi pentru cei absenţi… Proiectele mele sunt legate de schimbarea acelor oameni. care au făcut rău Iaşului şi României. S-a văzut: capitala Moldovei a fost ba la Bacău, ba la Suceava. A spune că, de drept, capitala Moldovei ar trebui să fie la Iaşi nu ţine de patriotismul local, ţine de chiar despre «regionalizarea» despre care toată lumea vorbeşte şi care se va şi înfăptui în câţiva ani şi în România şi atunci Iaşul va avea un alt destin. Pentru că la Iaşi s-a făcut un Parc Industrial – Tehnopolis, care stă gol. E o formă fără fond şi multe alte lucruri nu au fost desăvârşite, pentru că între statul român ca partener serios şi credibil şi investitorii din străinătate nu a fost făcută niciodată o punte.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: Grupul Parlamentar PP-DD îşi propune să aducă investitori reali, dar în condiţiile în care la cârma destinelor Iaşului şi României vor fi nişte oameni serioşi şi credibili. Şi mai e o chestiune. Cred că statul român, pentru revigorarea economiei, ar trebui să plătească de urgenţă către agenţii economici privaţi din România cele 3 miliarde de euro, care reprezintă aşa-zisele «arierate». În prezent, există un dublu standard: dacă un agent economic trebuie să dea bani statului, atunci imediat este executat silit, i se pun penalităţi peste penalităţi, etc, dar când statul trebuie să dea ceva unui agent economic, vedem că el tot amână, amână la nesfârşit şi când în sfârşit dă cu ţărâita banii, în nici un caz nu plăteşte cu dobândă banii pe care, în mod ilegal, i-a ţinut.
Şi mai vrem să facem un lucru pentru că sute de mii, dacă nu cumva milioane de români au datorii restante la bănci. Noi dorim să introducem un termen de graţie, de 12 luni, să îngheţăm dacă vreţi acele credite pentru ca oamenii aflaţi în nevoie, nu din vina lor, ci din vina guvernanţilor, care au prăbuşit economia naţională, să poată benficia de o reeşalonare care să le permită achitarea totuşi a respectivelor credite. Nu ni se pare o soluţie dacă împotriva oamenilor care nu mai au cu ce plăti li se execută locuinţele sau li se execută autoturismele sau li se execută electrocasnicele sau ce au mai cumpărat ei. Cred că trebuie, din când în când, guvernanţii să se gândească şi la popor.
Contracandidatul meu de la USL (Grigore Crăciunescu, venit de la Paşcani) este autorul unei celebre intervenţii în Parlament, pe vremea când era deputat, prin care a solicitat o indemnziaţie tranzitorie pentru parlamentari şi după ce nu mai sunt parlamentari, timp de câteva luni! O chestiune absolut aberantă. Ei, dar dacă s-ar mai gândi USL-iştii şi ARD-iştii, din când în când, şi la popor, să le facă şi lor, românilor, indemnizaţii tranzitorii nu doar pentru parlamentari, pentru miniştri, pentru şeful ţării, nu doar pentru nomenclatura de partid şi de stat. Cred că ar fi un pic de dreptate în societatea românească.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: În legătură cu salariile bugetarilor pentru că vorbim de bani. În legătură cu salariile bugetarilor, ce propunere aveţi? Ce veţi face?
VLAD HOGEA: Este limpede că nu trebuie pornit un război între bugetari şi cei care lucrează în sistemul privat. Noi îi apărăm şi pe unii şi pe ceilalţi. Şi aşa cum grâul de neghină nu se separă între ce e de stat şi ce nu e de stat, ci între oameni de valoare şi oameni care nu sunt valoroşi, între oameni harnici şi oameni care nu muncesc, tot aşa, de exemplu, cred că profesorilor cărora li s-a încălcat dreptul la un nivel de trai decent (promiţându-li-se în 2008 sporirea salariilor cu 50% şi apoi neachitându-li-se respectivul spor de salariu) li s-a făcut o mare nedreptate. Aşa cum în general în statul român sunt oameni cu salarii foarte mici, mai sunt şi câţiva bugetari, care au salarii foarte mari. Să ne uităm la directorii de companii de stat, care, uneori au indemnizaţii mult mai mari decât preşedintele ţării sau decât un parlamentar, sau un ministru.
Dar cred că în sistemul bugetar şi aici mă refer şi la salarii şi la pensii trebuie o intervenţie a statului ,care să permită oamenilor să se descurce, altfel nu vor avea cu ce să-şi plătească întreţinerea, cu ce să-şi plătească hrana, cu ce să-şi plătească îmbrăcămintea, încălţămintea, adică nevoile vitale. Vedeţi, din păcate, ieşeanul şi românul sunt reduşi din ce în ce mai mult la a fi plătitori. Au un munte de facturi pe care le primesc în fiecare lună şi pe care trebuie să le achite.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: Foarte pe scurt. Mesajul dumneavoastră de final, vă rog, domnule Hogea.
VLAD HOGEA: Un mesaj de încredere că Iaşul se va schimba în profunzime după 9 decembrie şi că poporul român, care s-a săturat de vechea clasă politică, îşi va face singur dreptate prin votul aplicat la aceste alegeri parlamentare.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: Vă mulţumesc foarte mult. Ultimul invitat al emisiunii electorale de astăzi a fost domnul Vlad Hogea, de la PP-DD, candidat pentru Camera Deputaţilor la Iaşi.
(Interviul a fost difuzat miercuri, 5 decembrie, de postul RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI)

Anunțuri
Categorii: Naționalism, Politică - Partidul România Unită | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: