VLAD HOGEA : “41 miliarde de euro – virate din România către off-shore-uri!”


RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: Împreună cu noi este, în studioul de la Iaşi, domnul Vlad Hogea, candidat al Partidului Poporului – Dan Diaconescu pentru Camera Deputaţilor. Bună seara.
VLAD HOGEA: Bună seara. Bine ne-am regăsit. Candidez în Colegiul 11, o zonă urgisită, muncitorească, din Municipiul Iaşi.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: Aşa. Aş vrea să ne faceţi şi dvs. un “portret-robot” al alegătorului din colegiu şi felul în care înţelegeţi să vă adresaţi aşteptărilor acestor alegători.
VLAD HOGEA: Vedeţi dvs., partidele vechi (şi aici înţeleg formaţiunile care astăzi compun USL şi ARD, şi care au condus ţara sub diverse forme şi în diverse combinaţii după 1989) l-au transformat pe ieşean (şi, în general, pe român) ba în “contribuabil”, ba în “masă electorală”, ba în “respondent” al sondajelor de opinie. Iată că acum avem nevoie şi de un “portret-robot”, de parcă românul ar fi un infractor…
Nu îmi doresc ca oamenii să meargă nu pentru mita electorală pe care le-o promit unii şi alţii, ci pentru că aşa simt şi pentru că îşi propun o schimbare reală în viaţa lor. Şi ăsta este mesajul pe care ieşenii din Colegiul 11, în tot acest timp, iar eu în Iaşi nu merg pe străzi şi prin casele oamenilor în campanie electorală – eu sunt ieşean get-beget, eu chiar trăiesc în Iaşi, şi acum, şi după 9 decembrie, indiferent de rezultat.
Iar mesajul ieşenilor, spuneam, este unul de schimbare profundă. Şi avem nevoie de măsuri justiţiare, nu să deşertăm aici o tolbă de promisiuni electorale, cum face USL (dar să nu uităm USL are un prim-ministru şi un guvern acum în funcţie, şi eu nu înţeleg de ce nu scad ei TVA-ul acum, nu după 9 decembrie, sub formă de program electoral)… De ce nu măresc ei salariile şi pensiile acum, nu să-şi treacă o promisiune în programul lor pentru o ipotetică viitoare guvernare?
Aşa cum nu înţeleg de ce candidaţii ARD îşi mai fac un program pentru perioada de 9 decembrie încolo, când ei au condus vreo 3 ani de zile, şi au condus prost România, aducând un adevărat genocid pe capul românilor, prin măsurile profund anti-populare luate de guvernarea Boc-Geoană (PDL-PSD), prin 2009 şi, ulterior doar Boc, prin 2010.
Aşadar, ce vrem noi? Vrem, de pildă, ca preţul benzinei să nu mai includă taxa de solidaritate cu cei care au jefuit Bancorex, pentru că foarte puţină lume ştie că, actualmente, se ajunge la aproximativ 1.206 euro tona metrică de benzină, din care 370 de euro e preţul producătorului, 467 de euro reprezintă acciza, 125 de euro este taxa de drum, iar 10 euro pe tona metrică de benzină este taxa de solidaritate cu jefuitorii Bancorex. Deci, fiecare român care se duce la pompa de benzină şi alimentează (cu din ce în ce mai puţin carburant) maşinuţa pe care o are cumpărată, probabil, înainte de criza mondială şi naţională, înainte de 2008 (pentru că acum toată lumea are rate la bănci şi nu mai poate să le plătească, darămite să facă contracte noi de achiziţie sau de leasing) plăteşte pentru hoţiile celor care au devalizat Bancorex…..
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: Cu cealaltă parte de accize şi de taxe din preţul benzinei sunteţi de acord?
VLAD HOGEA: Într-o ţară în care vrem să crească numărul de utilizatori ai autoturismelor personale sau a firmelor care au asemenea maşini, nu putem introduce doar taxe pe capul oamenilor. Noi suntem şi împotriva taxei pentru rovinietă, de pildă. Ni se pare profund anormală. Aşa şi taxa asta, de 10 euro, pe care noi o plătim pentru că alţii au jefuit Bancorex, partidele vechi.
De asemenea, noi dorim ca acele 41 de miliarde de euro (care în doar în 2011 au plecat din companiile care au activitate pe teritoriul României către offshore-uri, prin virament) să fie suprataxate, cu 25%. Gândiţi-vă că statul român ar avea un plus de 10 miliarde de euro doar din această suprataxare.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: Sunt calculele dvs.
VLAD HOGEA: Sunt calcule oficiale.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: Dvs. vă întrebaţi de ce nu a fost redus TVA şi nu au fost crescute salariile şi pensiile încă din acest an. Vă întreb, atunci, dacă aţi fi de acord să continuaţi, dacă aţi ajunge la guvernare, relaţia cu FMI, un nou acord? Presupun că bugetul actual e făcut în conformitate cu programul cu FMI.
VLAD HOGEA: Este un acord dezastruos, pe care, din păcate, îl plăteşte sub formă de “factură lunară” întregul Popor Român. Pentru că nu Guvernul Boc-Geoană, care l-a contractat prin 2009-2010 şi nu Guvernul Ponta, care conduce acum ţara, şi nu Guvernul care va fi după 9 decembrie, indiferent care, ci toţi cei 22 de milioane de români vor plăti pentru greşelile politicienilor, pentru modul în care ei contractează împrumuturi externe devastatoare pentru economia naţională, care nu se regăsesc nicăieri!
Economia românească nu s-a revigorat, nu s-a pus pe linia de plutire, nu este pe plus datorită acelei sute de miliarde de euro contractate de Regimul Băsescu (şi cu complicitatea USL-ului, adică a miezului USL-ului de azi, mai bine zis, şi anume a PSD-ului, care era la guvernare când s-au făcut respectivele acorduri). Acorduri pe care acum le neagă şi le critică de parcă nu ei ar fi coautori la ele, ei bine, repet, nu putem merge înainte dacă îndatorăm ţara şi viitoarele generaţii vor veni să plătească pentru ceea ce fac politicienii de până acum. Este nevoie în România de o nouă clasă politică…
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: De o nouă clasă politică, cu ce idei în ceea ce priveşte relansarea economică?
VLAD HOGEA: Vedeţi dvs., reveniţi la aceeaşi marotă din păcate, pe care o au foarte mulţi moderatori în această campanie… Cu siguranţă, sunteţi la curent cu “Cele 100 de Puncte ale Noii Revoluţii” (Revoluţia Votului), pe care le-a enunţat PP-DD încă de la înfiinţarea sa, în 2011.
Să începem cu legea pentru acordarea celor 20.000 de euro. Sunt programe naţionale şi europene, care permit şi în momentul de faţă ca românii inventivi să-şi facă noi afaceri cu 20.000, cu 50.000, cu 100.000 de euro, dar faptul că avem un stat slab, neimplicat, absent din economia naţională, din parteneriatele cu instituţiile europene şi din parteneriatele de gen public-privat face ca românii care ar putea absorbi respectivii bani să nu ajungă în posesia lor niciodată.
Noi ne dorim un stat puternic, un stat care să fie motorul economiei naţionale. Milităm, de asemenea, pentru înfiinţarea Companiei Naţionale de Administrare a Averilor României, astfel încât fiecare român să aibă parte de dividende de pe urma plus-profitului naţional.
Închei cu acelaşi mesaj de schimbare, de încredere, de alternativă reală şi credibilă (şi la USL, şi la ARD), pe care o construieşte Partidul Poporului – Dan Diaconescu.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI: Vă mulţumesc foarte mult.
VLAD HOGEA: Mulţumesc şi eu.
(Interviul a fost difuzat miercuri, 28 noiembrie 2012, de postul RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI)

Anunțuri
Categorii: Naționalism, Politică - Partidul România Unită | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: