VLAD HOGEA: ”În România, cetățenii sunt tratați ca niște sclavi!”


RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Continuăm cu domnul Vlad Hogea. Domnia sa este în studioul de la Radio Iaşi. Bună seara, ne auziţi?
VLAD HOGEA: Bună seara. Bine ne-am regăsit.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Domnul Hogea candidează pentru PP-DD, într-un colegiu din Iaşi, pentru Camera Deputaţilor.
VLAD HOGEA: În Colegiul 11, un colegiu muncitoresc. El poartă denumirea, aşa, generică, de ”C.U.G.”, de la Combinatul de Utilaj Greu de pe vremuri, care din păcate e mai mult o amintire. De la 15.000 de angajaţi, a ajuns la 800.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Domnule Vlad Hogea, ce le propuneţi alegătorilor?
VLAD HOGEA: Propunem ca această prăpastie uriaşă (care s-a creat în ultimii ani, între clasa politică, pe de o parte, şi români, de cealaltă parte) să devină o groapă cât mai mică.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Şi cum veţi face asta?
VLAD HOGEA: În momentul în care România are, în continuare, aceiaşi parlamentari, realeşi la infinit (în judeţul Iaşi avem cazuri de deputați care sunt acolo din 1992 şi acum solicită alegătorilor să fie realeşi!), în momentul în care această maşină de vot în Parlament funcţionează şi tot ea ”vorbeşte” în campania electorală despre autostrăzi care vor veni, iar în 4 ani de mandat, constatăm că autostrăzile nu se fac, iar aceeaşi oameni care sunt acum la putere, sau au fost la putere în anii din urmă şi, la infinit, vin în faţa românilor cu promisiuni electorale (valabile precum o conservă, doar 30 de zile, după care termenul de garanţie expiră!), e clar că această clasă politică nu se va înnoi. Eu sunt şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Iaşi a PP-DD, am fost în anul 2000 cel mai tânăr parlamentar din istoria României şi îmi păstrez încă acest record – aveam 23 de ani – şi am intrat acolo deşi nu eram o bombă sexy, cum se spune acum (am văzut că e la modă, iar criteriile de promovare ale tinerilor sunt un pic ”modificate genetic”!).
Ce vrem noi? (Ca să revenim la întrebarea dumneavoastră…) Dorim ca numărul de mandate pentru parlamentari, pentru primari şi pentru preşedinţii de Consilii Judeţene să fie limitat la două, pentru ca unii oameni să nu se eternizeze în funcţie, să nu apară ideea de ”baron”, care îşi construieşte acolo un sistem personal de relaţii prin care această Mafie politico-economică se perpetuează mereu la putere.
În al doilea rând, noi dorim ca alegerile locale şi parlamentare să fie în două tururi, pentru ca alegătorii dintr-un colegiu sau dintr-o localitate sau dintr-un judeţ, după caz, să fie cât mai bine reprezentaţi. Să nu avem primari aleşi cu 25% din voturi, să nu avem parlamentari intrați de pe locul III (cum e cazul contracandidatei mele de la PDL, care a intrat în Camera Deputaților cu numai 13% din voturi în 2008!).
De asemenea, dorim abrogarea legii care oferă imunitate specială şi preşedintelui ţării, şi parlamentarilor, şi miniştrilor, şi magistraţilor. Considerăm că, aşa cum scrie în Constituţie, ”nimeni nu e mai presus de lege” – așadar, nici aceşti privilegiaţi ai sorţii nu trebuie să fie protejaţi, ca să nu-i ajungă braţul lung al legii şi justiţia adevărată.
Noi milităm pentru eliminarea Mafiei din justiţia română, de aceea am şi propus introducerea simplilor cetăţeni ca juraţi în instanţele din România, pentru ca poporul să aibă acces şi la actul de putere, şi la actul de justiţie.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Vorbeați, într-o emisiune precedentă, despre un nou Cod Fiscal, pentru că în prezent există nu mai puţin de 113 taxe şi impozite.
VLAD HOGEA: Da, este anormal ca acest Cod Fiscal să aducă anual doar 44 de miliarde de euro la bugetul de stat, prin instituţiile abilitate, dar cheltuielile pentru întreţinerea sistemului respectiv să fie de 6 miliarde de euro. Noi dorim să facem o singură instituţie de control, care să consume de 6 ori mai puţin (nu 6 miliarde de euro anual, ci doar 1 miliard de euro!). De asemenea, dorim reducerea numărului de taxe şi impozite de la 113, la cât mai puţine, şi în această unică instituţie de control fiscal să lucreze 50.000 de oameni, pentru un plus la buget pe care noi îl estimăm la 11 miliarde de euro anual. E clar că, în momentul în care în fiecare judeţ, clădirile Fiscului sunt foarte impozante, iar casele în care oamenii locuiesc, sau apartamentele, sau garsonierele lor sunt din ce în ce mai sărăcăcioase, avem o problemă. Ca pe vremea lui Moromete, cu Jupuitu, care venea şi lua ”fonciirea”.
De asemenea, noi dorim ca statul să îşi plătească datoriile către cetăţeni, cu penalităţi, în cazul în care întârzie cu plata respectivă. Pentru că este anormal şi, dacă vreţi, inechitabil ca, atunci când un cetăţean are o datorie la stat, să îi fie percepute respectivele penalităţi (uneori, foarte mari!), iar în momentul în care statul are o datorie la cetăţean, nimeni să nu îl tragă la răspundere pe ”domnul Stat Român” şi, de asemenea, să nu se indexeze sau să nu fie puse penalităţi, să nu fie pus un plus la respectiva datorie pe care statul o are faţă de cetăţeanul român.
În general, în România, cetățenii sunt trataţi ca niște sclavi, sunt umiliţi de către stat. A fi în faţa unui ghişeu sau a avea o problemă de rezolvat cu o instituţie de stat în România este un adevărat coşmar şi, precum în ”Metamorfoza” lui Kafka, uneori ne simţim ca nişte gândăcei, pe care Parlamentul, sau Guvernul, sau o Primărie sau un Consiliu Judeţean îi calcă în picioare, nu doar o dată la 4 ani, ci în fiecare zi.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Politica salarială – ce proiecte aveţi în acest domeniu?
VLAD HOGEA: E limpede că trebuie mărite salariile bugetarilor, dar şi ale celor care lucrează în domeniul privat, e limpede că acele greşeli (şi am putea spune chiar că a fost vorba despre un veritabil genocid împotriva poporului roman!) comise de maşina de vot ”portocalie” în 2010, prin scăderea salariilor cu 25%, a pensiilor cu 15%, reducerea numărului de spitale din România, trebuie reparate. Iar reparaţia, credeţi-mă, nu poate veni de la USL, care promite foarte mult şi face foarte puţin. Şi încă ceva – USL se comportă ca şi cum ar fi în opoziţie, deşi este de vreo 6-7 luni la guvernarea ţării. Ar fi putut demult să ia măsurile reparatorii.
Noi credem că şi în raport cu actuala putere (reprezentată de USL) şi cu fosta putere (reprezentată de ARD), PP-DD se prezintă în aceste alegeri parlamentare ca fiind a treia variantă, neafiliată nici unui cartel care a condus România până acum şi, prin oamenii de prestigiu care candidează pe listele noastre (academicieni, profesori universitari, doctori în ştiinţe, profesori de liceu, medici, ingineri, economişti, jurişti, dar şi mulţi oameni din popor, din ”talpa ţării”, cum se spune!) noi putem, prin grupurile noastre parlamentare şi prin prezenţa noastră guvernamentală, să schimbăm în bine soarta Iaşului şi a României.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: S-a vorbit în emisiunea noastră despre autostrăzi, despre învăţământ, despre proiectele pe care le propun candidaţii în aceste domenii. PP-DD ce proiecte are în aceste domenii, exact?
VLAD HOGEA: Mie mi-e frică de ideea de ”proiect” în campania electorală. Pentru că ideea de proiect şi ideea de perspectivă doar asupra viitorului, nu a trecutului şi a prezentului, asimilează orice demers din campania electorală cu o promisiune neacoperită.
Eu chiar am venit cu o idee novatoare şi voi lansa, împreună cu candidatul PP-DD care merge cu mine în tandem (eu fiind la Camera Deputaţilor, pe Colegiul 11 CUG, iar Alin Aivanoaei, pe Colegiul 5 de Senat din judeţul Iaşi, Nicolina-CUG-Tătăraşi!), să facem un contract cu ieşenii din respectivele colegii, prin care să ne angajăm că dacă noi nu vom aduce la îndeplinire câteva puncte esenţiale pe care dorim să le promovăm în Parlament, în interesul oamenilor, ne angajăm să ne dăm demisia din Camera Deputaţilor, respectiv, din Senat.
Cred că trebuie să ne întoarcem, dacă vreţi, la ”contractul social” al lui Jean Jacques Rousseau, nu la ”individul împotriva statului”, despre care vorbea Spencer. Cred că trebuie să avem un stat puternic, implicat şi în care oamenii care fac politică să nu fie nişte paraziţi ai unei democraţii formale, ci nişte exponenţi ai poporului din rândul căruia s-au ridicat.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Domnule Vlad Hogea, vă rog frumos, 30 de secunde pentru mesajul dumneavoastră de final.
VLAD HOGEA: Mesajul va fi acelaşi pe tot parcursul campaniei electorale, o campanie pe care noi o facem decent, cu mijloace financiare, cu resurse logistice puţine, specifice unui partid care nu a participat la guvernarea ţării după 1989, un partid nou, format din oameni tineri, din oameni ancoraţi în prezent – mesajul meu către ieșeni, revin, pe tot parcursul acestei campanii electorale, până în 9 decembrie (care este și ziua de naştere a lui Dan Diaconescu!), va fi următorul: ”Prin mine, vocea ta se va auzi în Parlament!”
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Vă mulţumim foarte mult, am fost în legătură cu domnul Vlad Hogea, domnia sa a fost în studioul teritorial de la Radio Iaşi și candidează pentru Camera Deputaţilor, în judeţul Iaşi.
VLAD HOGEA: Mulțumesc și eu!

(Interviul a fost difuzat miercuri, 21 noiembrie 2012, de postul RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI)

Reclame
Categorii: Naționalism, Politică - Partidul România Unită | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: