VLAD HOGEA: ”Poporul Român nu poate mânca prin reprezentanţi!”


RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Ce propuneri concrete aveți pentru alegători?
VLAD HOGEA (președintele PP-DD Iași și candidatul partidului la Camera Deputaților, în Colegiul 11): ”Cele 100 de Puncte ale Noii Revoluţii”, cum le-am numit noi, cei de la Partidul Poporului – Dan Diaconescu, sunt greu chiar şi numai de enumerat în cele câteva minute pe care le avem la dispoziție. Sigur că e nevoie, dacă vreţi, de un nou Cod Fiscal, pentru că în prezent există nu mai puţin de 113 taxe şi impozite, pe care le-au vârât pe gâtul românilor formaţiunile politice care au condus ţara în ultimii 22 de ani.
De asemenea, noi dorim să înfiinţam Compania Naţională de Administrare a Averilor României, pentru că, în virtutea echitaţii sociale pentru care milităm, considerăm că Poporul Român trebuie să fie, în primul rînd, proprietar. Acea ”proprietate de stat”, de dinainte de decembrie 1989, a fost modificată, în ultimii 22 de ani, într-o manieră foarte ciudată, în sensul că, din proprietate de stat, a devenit proprietate privată, dar nu a 22-23 de milioane de români, ci a câtorva ”îmbogățiți ai revoluției”, care au pus mâna pe 1.300 de fabrici şi uzine, plus resurse naturale, plus multe alte bogăţii.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Şi dumneavoastră propuneţi o naţionalizare, o renaţionalizare?
VLAD HOGEA: Nu, nimeni nu poate propune o naţionalizare, pentru că naţionalizarea este specifică regimurilor de tip totalitar, după cum bine ştiţi. Niciun partid politic democratic (iar PP-DD este un partid politic democratic!), care respectă statul de drept, nu poate propune naţionalizări. Dar o analiză foarte aspră a privatizărilor (multe dintre ele frauduloase!) de după 1989, a modului în care au fost devalizate mari bănci cu activitate pe teritoriul României şi, mai ales instrumentarea multor mari cazuri de corupţie, pe care instituţiile statului român le-au instrumentat până într-o anumită fază procesuală, dar care nu au fost finalizate – constituie priorităţi ale noastre.
Milităm pentru o justiţie adevărată – iată de ce, în ”Cele 100 de Puncte”, se regăseşte şi propunerea ca în instanţele de judecată să fie juraţi, aşa cum au existat în România, în perioada interbelică, aşa cum există acum în SUA – pentru că acea Mafie din justiţie, din care fac parte anumiţi judecători, procurori, avocaţi, notari și polițiști corupți, au făcut sute de mii de victime.
Pe rolul instanţelor din România sunt milioane de procese, unele durează de 10-15 ani. În special pe legile retrocedărilor, dar nu numai, au fost făcute nedreptăţi strigătoare la cer. Milioane de oameni au suferit de pe urma unei caracatiţe de tip mafiot şi lucrurile acestea nu mai pot dura.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Cum ar putea să ajute aceste ”Curţi cu Juri” la un proces de justiţie mai rapid, mai corect? De ce credeţi că ar fi o soluţie aceasta?
VLAD HOGEA: Noi credem cu toată convingerea într-o democraţie participativ, de tip direct. Eu consider că Poporul Român nu poate mânca prin intermediari, nu-și poate exercita puterea politică prin intermediari la infinit, menţinîndu-i acolo pe nişte parlamentari, miniştri, primari şi consilieri, care, în 4 ani de mandat, nu fac altceva decât să întoarcă pe dos promisiunile din cele 30 de zile de campanie electorală… Și, tot aşa, Poporul Român nu poate exercita puterea jurisdicţională doar prin intermediari. Or, în momentul în care avem un sistem putred şi toate analizele interne şi, mai ales internaţionale, care vin dinspre UE pe capitolul de Justiţie şi Afaceri Interne, arată că justiţia în România continuă să aibă foarte multe lacune şi să dea foarte multe erori – noi credem că e necesară introducerea juraţilor, a oamenilor simpli (care poate nu au cunoştinţele juridice din 4 ani de facultate, dar au acel bun simţ, care, la fel ca în SUA, te ajută să deosebești adevărul de minciună).
Despre asta e vorba: despre politicieni mincinoși și ipocriți, care vorbesc mereu la timpul viitor, deşi ei conduc ACUM România și ar trebui să raspundă pentru ce fac în timpul mandatului în funcţie (2008-2012). Dar majoritatea parlamentarilor prezintă proiecte pentru mandatul 2012-2016. Este total anormal – ei (USL și ARD) ar trebui să facă raportul de activitate pentru modul în care au condus Iaşul şi România în ultimii 22 de ani. Eu candidez într-un colegiu muncitoresc, în Colegiul 11, care cuprinde C.U.G., Zona Industrială, Frumoasa, Bularga, Poitiers, Bucium, Galata…
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Şi cum vor avea acei oameni mai multe locuri de muncă, dacă PP-DD va ajunge la guvernare?
VLAD HOGEA: Prin repararea uriaşei nedreptăţi, care a fost distrugerea totală a Fabricii Nicolina, aflată în Colegiul 12, şi respectiv, distrugerea a 99% din Combinatul de Utilaj Greu (actualmente – SC FORTUS SA), aflat in Colegiul 11.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Cu ce bani să fie refăcute?
VLAD HOGEA: Cu banii din conturile – mai ales din străinătate – ale celor care au privatizat fraudulos cele 1.300 de fabrici şi uzine ale României, au devalizat toate marile bănci și fonduri de investiții de pe teritoriul României şi, totuși, sunt bine-mersi.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Şi în proprietatea cui să intre aceste fabrici?
VLAD HOGEA: Evident, în proprietatea statului român, iar poporul român îşi poate exercita dreptul de proprietate printr-un stat puternic, implicat, condus de oameni corecţi, care să ia doar 1% ca procent de interes propriul buzunar şi 99% interesul comun.
Înainte de 1989, la C.U.G. lucrau 15.000 de oameni. Acum lucrează 800 de oameni. Cu o platformă industrială a Iașului distrusă de către PSD, PNL și PDL (adică partidele din USL-ul și ARD-ul de azi), este evident că nu pot fi oferite locuri de muncă bine retribuite, pensii confortabile, burse consistente pentru studenţi, alocaţii substanțiale pentru elevi şi ajutoare pentru celelalte categorii defavorizate.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Cu cine aţi face alianţă la guvernare?
VLAD HOGEA: Intrăm la guvernare doar dacă Guvernul se va face în jurul PP-DD. Noi nu suntem anexa gospodărească a nimănui şi, în momentul în care PP-DD, după 9 decembrie, va fi primul partid al ţării (pentru că în USL sunt vreo 7 partide şi sunt foarte mari şansele ca procentul nostru ca partid să depăşească procentul PSD sau al PNL, luate separat), este limpede că se pot face negocieri. Eu vă garantez că vor fi parlamentari care vor veni individual la noi ca să susţină viitoarea guvernare.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Contaţi pe dezertări?
VLAD HOGEA: În privinţa PP-DD: nu au cum să dezerteze de la noi, ştiţi foarte bine că…
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: …nu, nu – invers: să vină la dumneavoastră!
VLAD HOGEA: Mi se pare normal, în momentul în care vezi o alternativă reală după 22 de ani. Cred că vor fi destui care vor susţine acel Guvern, nu neapărat înscriindu-se în PP-DD, ci…
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Păi asta nu e o hibă a clasei politice de până acum?
VLAD HOGEA: Atenţie! Noi am eliminat traseismul politic în momentul în care i-am obligat pe toţi candidaţii PP-DD la Senat şi la Camera Deputaţilor, pentru 9 decembrie, să semneze un angajament că nu pleacă din partid, sau, dacă pleacă din partid la un alt Grup Parlamentar, își pierd automat şi locul în Parlament și-o să mai plătească o penalitate de 2.000.000 de euro. Niciun alt partid din România nu a avut curajul de a lua o asemenea măsură radicală pentru eradicarea traseismului politic parlamentar.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Domnule Vlad Hogea, foarte scurt, acum, pentru încheierea acestei intervenţii… Promiteţi 20.000 de euro fiecărui român, ca să-si înceapă o afacere? De unde atâţia bani şi cine mai lucrează în acele afaceri, dacă toţi deschid afaceri?
VLAD HOGEA: Nu, PP-DD nu face promisiuni. PP-DD doar reaminteşte că sunt numeroase programe naţionale şi europene, la care statul român este partener doar pe hârtie, de ani de zile, de 5 ani în care UE are şi România ca parte, iar noi ne comportăm în continuare ca şi cum am fi în stadiu de pre-aderare şi există exact acele programe care permit unor români intreprinzători să demareze mici afaceri, cu 20.000 de euro, cu 50.000 de euro, cu 100.000 de euro. Noi nu vrem altceva decât să absorbim fonduri comunitare şi să implicăm instituţiile statului român, prin tineri specialişti în absorbirea acelor bani. Considerăm că a cotiza la UE mai mult decît ne dau ei înapoi este o afacere păguboasă pentru noi, ca români.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI: Mulțumesc, domnule Vlad Hogea!
VLAD HOGEA: Mulțumesc și eu!
(Interviul a fost difuzat de Radio România Actualități, miercuri, 14 noiembrie 2012)

Reclame
Categorii: Naționalism, Politică - Partidul România Unită | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: