VLAD HOGEA: ”Cât vor mai sta deoparte elitele autentice?”

În 2005, atrăgeam atenția asupra ”Dictaturii Nulităților”: ”Trebuie reprimată, fără întârziere, mentalitatea care a făcut posibilă asocierea acestor nulităţi, grupusculul acesta agresiv, apt să-şi impună regimul dictatorial asupra majorităţii morale, care se refugiază în blazare şi tăcere culpabilă, făcând pârtie stârpiturilor, impostorilor şi lichelelor. Guvernarea României este vidată de valoare: îşi impun mediocrele idei şi puncte de vedere nu vârfurile, ci loazele generaţiei noastre inegale”.
De fapt, nu eram departe de concluziile la care ajunsese Mircea Eliade, în 1937: ”Clasa noastră conducătoare, care a avut frâiele destinului românesc de la întregire încoace, s-a făcut vinovată de cea mai gravă trădare care poate înfiera o elită politică în fața contemporanilor și în fața istoriei: pierderea instinctului statal, totala incapacitate politică. Nu e vorba de o simplă găinărie politicianistă de un milion sau o sută de milioane furate, de corupție, bacșișuri, demagogie și șantaje. Este ceva infinit mai grav, care poate primejdui însăși existența istorică a Neamului Românesc: oamenii care ne-au condus și ne conduc nu mai văd. Într-una dintre cele mai tragice, mai furtunoase și mai primejdioase epoci pe care le-a cunoscut mult încercata Europă – luntrea statului nostru este condusă de niște piloți orbi. (…) Nici nu mai găsești cuvinte de revoltă. Critica, insulta, amenințarea – toate acestea sunt zadarnice. Oamenii aceștia sunt invalizi: nu mai văd, nu mai aud, nu mai simt. Instinctul de căpetenie al elitelor politice, instinctul statal, s-a stins”.
Suntem în 2012. Ce e de făcut cu acești ”piloți orbi”, care ne duc la dezastru? Cât vor mai sta deoparte elitele autentice ale Iașului universitar, în vreme ce nulitățile pun orașul și județul pe butuci? Unde e ”dezvoltarea durabilă” de care se vorbește peste tot? Lipsa de viziune, dar și interesele de gașcă au făcut posibilă încremenirea în proiect. O spun ca intelectual implicat politic, Om al Cetății. O spun (lăsându-mi, desigur, modestia acasă!) ca șef de promoție al Liceului Internat ”C. Negruzzi”, având numele scris cu litere aurite pe placa de marmură de la intrare. O spun ca absolvent (cu media 10 la toate probele examenului de Licență) al Facultății de Drept a Universității ”Al. I. Cuza”. O spun ca doctor în Istorie al Universității din Craiova. O spun ca absolvent al Colegiului Național de Apărare. O spun ca autor de cărți, studii, articole, eseuri, emisiuni Radio-TV. M-am săturat ca intelectualii să se blazeze aici sau să emigreze aiurea. M-am săturat ca oamenii deștepți și culți să fie tratați la ”diverse” de niște năuci grobieni, care dețin pâinea și cuțitul. A venit vremea să facem dreptate elitei naționale. Trebuie inițiat un demers politic fundamental, de reașezare firească a scării valorilor. A venit vremea să punem capăt Dictaturii Nulităților.

Anunțuri
Categorii: Naționalism, Politică - Partidul România Unită | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „VLAD HOGEA: ”Cât vor mai sta deoparte elitele autentice?”

  1. virgill

    Intrebare pur retorica, la care nu va raspunde nimeni.De ce? Pentru ca avem deja 22 ani de vorbe, prin care s-au construit promisiuni desarte si retorice intrebari (pentru pura imagine), fara finalitate efectiva.Ce sa mai astepti de la un promitator de schimbare a regulilor cand nici acestea existente nu se pot/vrea a fi aplicate?La ce au folosit scolile absolvite si personalitatea deja construita a celor care sunt fortati astazi sa admita ca orice incalcare de lege este „legalizata” prin simpla apostila NUP, care rastoarna adevarurile confirmate de realitate.
    Parca amintea cineva de niste cazuri de frauda/furt de prin 2001-Mannesmann, cu recidiva in 2005-2007 in administratie Palas (continuata si azi)….!?
    Si care-i rezultatul? In ciuda dovezilor materiale, persoana (mi-e deja frica sa-i pronunt numele!) este in plina lumina a reflectoarelor, urmarit cu entuziasm, pentru a i-se admira mutarile urmatoare!!Geaba procurori, geaba DNA, geaba tribunal, geaba C.A.Oradea, etc,…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: