POȘTA REDACȚIEI – ”NASTRATIN” NR. 11

EMERIC VAMOȘ-BARBU, Timișoara – Ne trimiteți, cu regularitate și perseverență, e-mailuri scurte, dar doldora de atașamente cu scrieri, desene și linkuri din portofoliul dvs. Ce să zicem? Nu sunt rele. Unele dintre ele sunt chiar reușite. N-am îndrăznit să le publicăm, întrucât: 1) n-am înțeles clar dacă ne-ați încredințat sau nu drepturile de proprietate intelectuală; 2) nu avem siguranța că ar vedea în premieră lumina tiparului (au fost date și altor reviste de umor?). În plus, avem oarece reticențe în legătură cu transpunerea bancurilor în formă grafică. Adică: preferăm ca bancul să rămână banc, iar poanta caricaturii de presă să aibă farmecul și tâlcul ei aparte. Dacă aveți caricaturi proaspete și originale, cu care să rupem împreună gura târgului, ”NASTRATIN” le așteaptă cu maxim interes.

GEORGIANA, București – Ne trimiteți poezii lacrimogene și aveți pretenția absurdă să fie tipărite întocmai într-o revistă de umor. Fiind versuri de-alea nocive, de tăiat venele, vă recomandăm două variante: 1) să le publicați într-un ziar de mică publicitate, la pagina de anunțuri matrimoniale pentru necrofili sau 2) să le inserați într-o revistă dispărută de pe piață. În acest ultim caz, mergeți frumușel la Arhivele Statului, luați la mână gazetele dinainte de război, găsiți una care vă face cu ochiul, tăiați cu foarfeca un colț de pagină și lipiți în loc creațiile dvs. nemuritoare. Adăugați scorțișoară și zahăr candel și apoi puneți totul la cuptor, la foc potrivit. Veți obține efectul scontat.

LIVACHE, Fălticeni – Ați primit un exemplar din ”NASTRATIN” de la un văr de-al doilea, din Dorohoi. V-a plăcut la nebunie revista noastră, de care v-ați îndrăgostit lulea. Să vă fie de bine. Ne propuneți nici mai mult, nici mai puțin decât să vă facem abonament, pe minim 2 ani de zile, urmând să primim, în schimb, produse pomicole și viticole de pe pământurile familionului dvs. Propunerea ni se pare indecentă. Cine credeți că se satură cu mere pădurețe și cu vin de buturugă? Dacă nu ne furnizați ceva cârnați de casă și afumătură, nici vorbă de barter! Așteptăm confirmarea fermă, în cel mai scurt timp (că tocmai am avut o criză biliară și nu știm când vine următoarea!).

(Text publicat în revista ”NASTRATIN” nr. 11, 15-21 august 2011)

Reclame
Categorii: ”Nastratin”, Caricaturi | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: