POȘTA REDACȚIEI – ”NASTRATIN” NR. 10

POMPILIU COMȘA, Galați – Ne trimiteți un CV impresionant, în format european, din care, la ”competențe și aptitudini artistice”, reiese că sunteți autorul a peste 150.000 (sic!) de articole în presa centrală și locală. Cifra e greu de înghițit chiar și de către Redacția și Administrația unei reviste de umor… Și, oricum, sperăm că nu v-ați gândit să fie (re)publicate în ”NASTRATIN”! Ne dați un eșantion reprezentativ de aforisme. Habar n-avem ce să facem cu ele: nu sunt nici bune, nici proaste. Dacă le-am publica, ne-ar sări în cap Colegiul de Onoare (în frunte cu vigilenta d-nă Elis Râpeanu) și o grămadă de cititori. Și dacă am îndrăzni să găzduim, de pildă, un aforism precum: ”Oltenii îşi plimbă copiii cu roaba prin beci ca să-i acomodeze cu metroul când vor veni la Bucureşti.”, ar fi afectate vânzările la chioșcuri în Sud-Vestul țării. Dacă nu le-am publica, v-am nemulțumi pe dvs. și pe fanii dvs., mulți și neștiuți, care mănâncă ”Eugenii” și beau Cico. Reținem și că: ”Nu ştiu ce-i ăla talent, dar la muncă nu mă bate nimeni.” – vă rugăm să precizați dacă face parte din lista de aforisme sau din CV. Așa că mai încercați. Nu e nici de bine, nici de rău. Poate iese ceva.

MATILDA, Buzău – Pretindeți că publicația noastră proliferează sexul și violența. Mda, n-aveați altceva mai bun de făcut decât să ne împroșcați cu noroi. Probabil nu erau telenovele la televizor și vi se terminase și creditul pe cartele de mobil. Vă reamintim faptul că dvs. faceți, probabil, mai mult sex decât o revistă (fie ea și ”NASTRATIN”!), iar dacă nu faceți – chiar aveți o problemă… Cât despre violență, s-au împlinit 13 zile de când n-am omorât în bătaie pe cineva. După ce dați ture pe la psihanalist și ghicitoare în palmă, vă recomandăm plimbări lungi și o cură de nămol.

PETRICĂ, Timișoara – Cum v-a trecut prin cap că dvs. ați putea, vreodată, să fiți ”coleg” de revistă cu Caragiale, Macedonski și Cincinat Pavelescu? Când a auzit o asemenea blasfemie, maestrul Nicomah ne-a transmis tocmai de la Sinaia o notă telefonică revoltată, iar Adrian Mărăcineanu i-a ținut isonul, îndemnând Colegiul de Onoare să-i aplice păcătosului o pedeapsă corporală exemplară. Ați scăpat de cele 25 de lovituri la palmă doar pentru că ați avut inspirația (lașă!) să nu indicați adresa unde puteați fi contactat. Nu-i nimic, mai vorbim.

DEVIS, București – Susțineți că nivelul caricaturilor (”vulgare” și ”lipsite de orice urmă de calități estetice”, ceea ce v-a făcut să tresăriți zgomotos!) din ”NASTRATIN” ar fi ”execrabil”. Vă îndemnăm, cu deferența de rigoare, să vă băgați opiniile în fund. Bine că dvs., ”estet profesional”, vă (auto)admirați propriile ”desene satirice”, care, cică, ”trebuie să doară”… Băgăm de seamă că, după dvs., grafica de umor e un fel de exercițiu sado-masochist, între o revistă de haz și cititorii ei. Inutil, deci, să polemizăm cu neantul. ”NASTRATIN” crește ca aluatul de la o săptămână la alta, în vreme ce umorul dvs. (mai degrabă ipotetic!) e născut mort. Ne atrageți atenția că creațiile (cacofonia e inevitabilă, în preajma dvs.!) pe care le publicați ”nu sunt destinate hohotelor vulgare” (ca ale noastre!), ci reflecției. Drept pentru care: vă dorim voiaj plăcut (și o vată pe băț, în compania altei femei cu barbă!), acolo unde vă luați zborul (sperăm, pe termen lung!) și vă transmitem o serie de urări strămoșești, tradiționale, conținând rude de gradul I (de gen feminin) și trimiteri sexuale explicite.

(Text publicat în revista ”NASTRATIN” nr. 10, 8-14 august 2011)

Anunțuri
Categorii: ”Nastratin”, Caricaturi | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: